top of page

Wat is jouw 'fabrieksinstelling?'

Word je bewust wie je werkelijk bent. Dat brengt geluk.
Afgelopen weekend had ik tijd voor reflectie, dan ga ik uren schrijven om alles uit mijn brein op papier te krijgen en te verbinden met de signalen van m’n lijf. Je kent dat misschien wel dat je hoofd iets anders wil dan je lijf aankan. Dat is mijn grootste uitdaging want vaak kan mijn lijf ‘mij’ niet bijbenen.


Al die avonturen die ik beleef creëer ik zelf of ik trek ze aan en dat valt best op. Alles wat anders is krijgt meer aandacht. Logisch.

Het lijkt dan net alsof ik hele bijzondere dingen doe maar wanneer is iets bijzonder? Als het anders is. Of lijkt. Voor mij is deze manier van leven normaal. Dit is wie ik ben, altijd geweest, al 59 jaar.Mooie dingen ontwerpen en laten maken in China. Daar werd en word ik gelukkig van.


Stel dat we mobiele telefoons zijn (dat zou toch wat zijn ;-)

Net als mijn Iphone heb ik ook een fabrieksinstelling. Als je een Iphone koopt is dat de basis. De fabrieksinstelling van ‘Evelien’ is waar ik mee geboren ben, de basis waarmee ik kan werken: avontuur, ondernemerschap, vrijheid, creativiteit, beweging en in beweging brengen, delen, chaotisch, impulsief, doener.


Net als bij mijn Iphone hoef ik hier ook niks voor te doen, dat is er altijd en zal er altijd zijn.


Iedereen heeft een unieke fabrieksinstelling. Een besturingssysteem is de basis waaruit je een leven kan creëren. Voor de een betekent een mooi leven moederschap voor de ander een dynamische carrière, veel reizen of juist een knus nest thuis. Of een mix of een bepaalde volgorde.

Het nare is dat de meeste mensen hun eigen fabrieksinstelling niet kennen. Ze weten niet waarvoor ze geboren zijn. Ze proberen andermans fabrieksinstellingen te volgen. Onbewust.

Omdat dat zo ‘heurt.’

Extreme fabrieksinstellingen krijgen veel aandacht in de media. Daar vinden we met z’n allen ook veel van. Denk aan het jonge zeilmeisje. Zij deed precies waarvoor ze geboren was en man oh man wat moest zij zich bewijzen. Ik keek er met bewondering naar.

Je moet namelijk lef hebben om je eigen koers te varen, zeker als die totaal anders is dan wat ‘wij’ bedacht hebben dat ‘normaal’ is.Lijd je door te willen voldoen aan de wensen van anderen? Of leid je je eigen leven?


Wat wij mensen vervolgens doen is apps toevoegen aan je mobiel. Handige, leerzame, gezellige en verbindende apps.

Net als in het gewone leven: we gaan, als we mazzel hebben, naar school, hebben een sociaal netwerk, hobby’s, werk enzovoorts. Allemaal dingen die we vanaf onze geboorte hebben toegevoegd. Vaak onbewust. Afhankelijk vaak waar je bent geboren, in wat voor gezin, omgeving.


Als je weet wat er in je fabrieksinstelling zit weet je ook wat je moet toevoegen om een leven te creëren wat er bij je past. Leid je eigen leven. Daar word je automatisch gelukkiger van.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page