top of page

Wie ben je echt?

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Word je er bewust van wie je werkelijk bent. 'Doe' die persoon. Breng die tot leven. Dat is de kortste weg naar geluk. Maar ja, hoe doe je dat?Wie ben je echt?


Afgelopen weekend had ik tijd voor reflectie, dan ga ik uren schrijven om alles uit mijn hoofd op papier te krijgen en te verbinden met de signalen van m’n lijf. 'Maakt dit me nog blij?'Je kent dat misschien wel dat je hoofd iets anders wil dan je gevoel je zegt. De wijsheid zit in je lijf en niet in je hoofd.


Al die avonturen die ik beleef creëer ik zelf of ik trek ze aan.

Het lijkt dan net alsof ik hele bijzondere dingen (dat krijg ik vaak te horen) doe. Maar wanneer is iets bijzonder? Voor mij is deze manier van leven normaal. Dit is wie ik ben, altijd geweest, al 59 jaar. Het gaat als vanzelf (nou ja, meestal dan) Ik ben creatief, een avontuurlijke nomade, chaotisch, optimistisch, leergierig en ontzettend nieuwsgierig. Alles wat ik ben veranderd niet als de omstandigheden veranderen. het is iets waar ik altijd op terug kan vallen. Als je dat gegeven snapt en voelt kan je vol vertrouwen het leven bij de kladden pakken.Mooie dingen ontwerpen en laten maken in China. Daar werd en word ik gelukkig van. Ook toen ik nog in het kankertraject zat. Mijn omgeving vond dat onverstandig, ik moest rustig-aan-doen. Ik word depri van rustig-aan. Een ander weet niet wat goed is voor jou. Dat weet je allang zelf.Wie ben jij echt?

Vaak als iemand zich voorstelt dan is dat een opsomming van de dingen die we vergaard of verloren hebben in ons leven. Ik ben de vrouw, moeder, dochter van... Ik ben gescheiden, getrouwd en dit of dat van beroep en ik heb kinderen een konijn, een hobby, een huis en een leeftijd.


Wie je bent is dat unieke pakketje waarmee jij geboren bent. Je ware zelf (je waarden talenten en genen) verbonden met je hart. Helaas zat er geen gebruiksaanwijzing voor je-zelf meegeleverd hoe jij 'jou' wordt. Dat moet je zelf uitzoeken. Het lastige is dat er na je 6e jaar een andere 'persoon' geboren wordt: je ego, je selfie, verbonden met je hoofd. Die pakt vanaf dat moment het stuur over. Zonder dat je er erg in hebt. Waarom? Om jou 'veilig' te houden. Kan je je voorstellen hoe verwarrend dat nu voor je is? Je zelf wordt gestuurd door je hart en je selfie door je hoofd. De patronen waarmee je je als kind aanpaste om aardig gevonden te worden kunnen nu een belemmering zijn.Lijd je, door te willen voldoen aan de wensen van anderen of de oude stem in je hoofd? Of leid je je eigen leven vanuit je hart en ziel?


'Joy is the Key'

Als je nog niet weet wie je bent kan je dat gaan voelen en ervaren. Je lijf geeft het antwoord. Ga het vooral niet bedenken want dan gaat je ego zich ermee bemoeien.

De volgende signalen zorgen ervoor dat je in contact raakt met je-zelf:

  • Maakt het je blij?

  • Gaat het vanzelf?

  • Wil je hier graag de wekker voor zetten?

  • Verheug je je erop?

  • Hecht je hier waarde aan? Vind je het belangrijk?

  • Waar krijg je complementen over?

  • Waarover vragen anderen jouw raad?

  • Wat is echt 'jij?'

Vraag ook eens aan drie vriendinnen of ze jou kunnen beschrijven. Wij hebben vaak een blinde vlek voor wat ons bijzonder maakt.


Doe waarvoor je geboren bent

Het is de bedoeling dat jij je-zelf tot bloei brengt en niet je selfie. Leven vanuit je-zelf is een bevrijding. Je realiseert je dan dat je al de beste versie van jezelf bent. Alles wordt makkelijker, je hebt die persoon áltijd bij je, je kan alles opnieuw creëeren vanuit deze persoon, onafhankelijk de omstandigheden.Bekijk het plaatje van het selfie en de zelf, en ga daar eens mee spelen en ontdek wie je echt bent. Wil je hier meer over lezen?40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page