top of page

Waarom breien zo gezond is

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Brei(N) therapie. Steek voor steek voel je je beter en weet je na het breien van een sjaal, breien is gezond.

Breien is gezond voor je brein. Het bevordert je (mentale) welzijn. Ik hoor je denken, ‘breien?!'


Toen ik herstellende was, dook ik vaak in de krochten van het internet op zoek naar behulpzame tools waarmee ik mijn gezondheid kon verbeteren. Op een dag stuitte ik op het boek ‘Knit & health & welness,’ waarin de therapeutische voordelen van breien worden beschreven. Fascinerend boek. Sowieso grappig dat een fysiotherapeut dit heeft bedacht. Dat wilde ik weleens uitproberen. Ik kocht een zak wol en breide een sjaal. Daar zat ik met m’n breipennen op de bank en het deed me zoveel goeds! Ik voelde me inderdaad rustig en ontspannen en het gaf me voldoening want ik was een coole sjaal aan het breien. Breien is echt gezond. Een goede bijwerking was ook dat het me afleiding gaf zodat ik me geen zorgen kon maken.
Creëer rust in je hoofd en verlaag stress en pijn in je lijf, terwijl je een coole sjaal breit. Breien is gezond.


Daar wilde ik meer van weten. Ik ben op zoek gegaan naar meer onderzoeken en die waren verbluffend. Breien is een repetitieve en rustgevende activiteit voor je brein. Waardoor het kan helpen bij het verminderen van stress en angst omdat het je helpt ontspannen en je gedachten kalmeert. Breien kan zelfs een vorm van mindfulness zijn, waarbij je volledig in het moment bent en je bewust bent van elke beweging en sensatie. Dit kan je helpen om te ontsnappen aan zorgen en stressvolle gedachten.


Ontwar de gedachten in je hoofd

Je kunt je brei- en naaitijd ook gebruiken om je gedachten te onderzoeken met The Work Methode van Byron Katie. Ga op een rustige plek zitten. Brei en focus op je gedachten.

Vraag jezelf af:

  1. Is het waar?

  2. Kun je absoluut weten of het waar is?

  3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?

  4. Wie zou je zijn zonder die gedachte?Wil je meer weten over waarom breien zo gezond is? kijk op http://www.stitchlinks.com/index.html


20 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page