top of page

Deze Netflix documentaire moet je gezien hebben!

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Als je wilt weten hoe je jaren aan je leven kan toevoegen moet je deze docu op Netflix zien. Er zijn bepaalde plekken op de wereld waar meer mensen veel langer leven dan gemiddeld. Die plekken heten 'The Blue Zones.'

Nou hoef je niet te verhuizen naar bijvoorbeeld Okinawa, Ikaria, Sardinië, Loma Linda of Nicoya om 100 te worden.

Wat kunnen we van ze leren?"Wat die oude, gezonde mensen gemeen hebben zijn 12 gewoonten. Dan Buettner is 20 jaar bezig geweest om deze te onderzoeken. In deze Netflix documentaire laat hij ons zien welke dat zijn”


Wij weten natuurlijk dat gezondheid vooral ook een kwestie van geluk is. Ik schrijf deze blog om je te inspireren niet om te zeggen dat je je gezondheid zelf in de hand hebt. Ik ben na het zien van deze docu meteen op de fiets gesprongen naar de groenteman. Voeding als lekker medicijn om energieker en fitter te worden. En de regie over wat je in je mond stopt heb je zelf (als de hamster in je hoofd het niet heeft overgenomen)

Waarom groente en fruit?


Groente:

Heel lang verhaal kort: in groente zitten allerlei voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die van vitaal belang zijn voor de gezondheid en het herstel.

Je maakt het immuunsysteem sterker.

Fruit:

Fruit is een bron van essentiële voedingsstoffen en zit vol met vezels die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en de darmwerking verbeteren.

Vitamine C is belangrijk voor het herstel van lichaamsweefsels.

Kalium is goed voor de bloeddruk en zit in banaan, pruim, gedroogde perzik, abrikoos, meloen en sinaasappel.
Dan heeft ook nog een TED TALK gegeven


Zo vind je volgens Dan, het pad naar een lang en gezond leven:8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page