top of page

Mrs Broccoli over voeding na kanker

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Na de diagnose kanker vragen zich veel mensen af wat ze zelf kunnen doen om hun gezondheid positief te beïnvloeden. Gezondere voeding eten na kanker is dan een goed startpunt. We eten elke dag meerdere keren en iedere keer kunnen we -door de keuzes die we maken- ons lijf ondersteunen… of belasten. Een volwaardig, gezond eetpatroon helpt je om sneller te herstellen en je beter te voelen.
Tijdens haar zoektocht naar dé gezonde leefstijl heeft ze verschillende boeken over voeding en kanker gelezen en is ze zich gaan verdiepen in de werking van het spijsverteringsstelsel. Hoe meer ze leert hoe interessanter ze het onderwerp vindt. Echter besef ik ook steeds meer hoe complex het thema voeding is… best frustrerend eigenlijk dat er geen wondermiddel of wonderdieet bestaat. Mensen verteren voedsel niet allemaal op dezelfde manier, wat een algemeen advies nog moeilijker maakt.
De officiële voedingsrichtlijnen, om kanker te voorkomen, vind je op de site van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds of op www.voedingenkankerinfo.nl.


'Wil je graag gezonder eten, maar weet je niet hoe? Begin dan met kleine aanpassingen (gebruik bijvoorbeeld vanaf nu zilvervliesrijst i.p.v. witte rijst of eet om 10 uur extra fruit). Het werkt beter om je voeding na de kanker in kleine stappen voorgoed aan te passen, dan na 3 weken “heel gezond” terug te vallen in een oud patroon.


Wat volgens mij ook heel goed werkt is om na te denken wat je wel wilt eten i.p.v. wat je niet “mag” eten. Als ik van tevoren een bak rauwkost met hummus klaarzet, is de kans heel klein dat ik toch een koekje pak… Ik vind het heel belangrijk dat een gezond voedingspatroon niet voelt als afzien, want alleen wat je op de lange termijn volhoudt heeft effect!'
'En misschien mijn belangrijkste tip: Als je echt invloed wilt hebben op wat je binnenkrijgt laat dan alle kant-en-klaar producten uit de supermarkt links liggen. Probeer wat tijd vrij te maken om zelf je eten klaar te maken. Als Mrs. Broccoli probeer ik op mijn instagram-account te laten zien dat gezond en lekker koken niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.


Ik ben heel blij dat ik ook hier mijn visie op gezonde voeding en recepten mag delen en ik hoop dat jullie ervan genieten!'


Kijk voor meer hulp, tips en inspiratie van Mrs Broccoli op haar website: https://www.mrsbroccoli.nl


Ook deelt ze nog drie ver-ruk-ke-lij-ke recepten in het volgende blog.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page