top of page

Eef Talks

Je kunt meer dan je denkt

Als je me op mijn 39e had gezegd dat ik in mijn 51e jaar voor de tweede keer borstkanker zou krijgen, en ik mijn borsten, haar en olifantengeheugen kwijt zou raken, dan had ik gezegd 'geef mij maar een euthanasiepil en een paar flessen wijn want dat kan ik niet aan.' Tot mijn verbazing werkte ik me heel goed door die kankers en ik ontdekte hoe dat kwam. Wat een geluk dat ik dit al had ervaren toen de derde, uitgezaaide-en-niet-meer-te-genezen kanker om de hoek kwam zeilen.

Ik neem je mee vanaf het moment dat ik voor het eerst de gevreesde woorden 'ik heb slecht nieuws u heeft kanker' hoorde, via het moment dat ik mijn blauwe uniform in de Goodbye Kliko op Schiphol kieperde naar wat kanker me uiteindelijk bracht.

Ik deel en laat zien wat ik onderweg leerde en waar ik nu sta. 

Het is een heerlijk positief en inspirerend verhaal dat je misschien aan het denken zal zetten of een kriebeltje geeft...

Wie is Evelien officieel?

Evelien van der Werff. Ze vloog 34 jaar als stewardess bij de KLM en startte, 20 jaar geleden, daarnaast haar eerste van vele online webshops. Ze ontwierp ook een collectie voor de Toppers, Fa badproducten en de KLM. Ze ontdekte een passie voor schrijven doordat de psycholoog adviseerde om een dagboek bij te houden in de kankertijd. En was, zoals altijd, niet meer te stoppen. Ze schreef 'Routeplanner door de jungle van kanker,' 'Dit boek brengt geluk' en drie 'Plan de Kanpagnes' die het Alexander Monroe Ziekenhuis gebruikt voor haar patiënten. Ook is ze host van twee podcasts: 'Over Koetjes & Kanker' en 'In de koffer met Eef.' Direct nadat ze stopte met vliegen stapte ze op de fiets om in 6 weken tijd 2000 km te fietsen voor een goed doel, de IPSO Centra. Ze werd 72 keer geïnterviewd en headbangde bij een Ipso Centrum in Alkmaar met burgemeester Roemer. Daarna startte ze de Van K naar Beter Gids voor vrouwen die klaar zijn met de kanker maar nog niet weten hoe ze verder moeten met het leven. Sinds februari 2024 heeft ze een baan waar ze niet op heeft gesolliciteerd: Kankerleider. Toen de oncoloog zei 'we kunnen je niet meer genezen,' dacht ze 'dan moet het anders.' Deze fase in haar leven bevestigt dat als je buiten je comfortzone durft te gaan je beloont wordt met nieuwe mogelijkheden en kansen. Daar schrijft ze momenteel een boek over.

Ze woont op een woonboot in Noordwijkerhout en LAT al 14 jaar met haar vriend die in Amsterdam woont.

Hoe zouden vrienden haar omschrijven?

Eef is een borrelende inspiratiebron. Een duizendpoot en avonturier die mensen wil helpen en blij maken. Ze is eigenzinnig, ondernemend en grappig. Ze geeft kleur aan het leven. Dat maakt haar zielsgelukkig.

ZijSpreekt_Logo_RGB.jpg

Je kunt Evelien boeken via:

ZIJ SPREEKT

Marga Miltenburg: 06 53148796

Of vul dit formulier in voor meer info

Meer info nodig over Evelien als spreker?

06 53329328

bottom of page