top of page

Het Helen Dowling Instituut brengt je hoofd op orde

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

Als je er zelf niet uitkomt is het HDI een fijn instituut waar gespecialiseerde psychologen, samen met jou (en je naasten) overzicht en helderheid creëren vanuit je hoofd.Als je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Het is heel begrijpelijk dat je daar, soms ook nog jaren later, hulp bij nodig hebt. Het Helen Dowling Instituut helpt jou en je naasten omgaan met angst, vermoeidheid, slaapproblemen of een posttraumatische stressstoornis (PTSS).Welke behandeling is geschikt voor jou?

Alle behandelingen van het HDI zijn erop gericht om je de regie over je leven, daar waar mogelijk, terug te geven. Dit geldt ook voor naasten. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is, wordt met je besproken in de intakefase. Jouw eigen wensen en voorkeuren spelen daarbij natuurlijk een rol. Samen komen jullie tot een behandelvoorstel.


Ook online therapie

Heb je last van ernstige vermoeidheid of angst voor terugkeer van je ziekte en wil je actief aan de slag met je problemen op de plek en het tijdstip dat jou het beste uitkomt? Dan is een van de online behandelingen misschien wat voor jou. Een online behandeling combineer je altijd met persoonlijk contact met een therapeut, via (beeld)bellen of e-mail. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een online behandeling beter werkt met begeleiding dan als je helemaal alleen aan de slag gaat. Het HDI heeft online behandelingen speciaal ontwikkeld voor mensen met ernstige vermoeidheids- en of angstklachten tijdens en na kanker (en een behandeling voor dergelijke klachten bij andere ernstige ziekten). Deze online behandelingen zijn voor iedereen in Nederland beschikbaar:

  • Minder Moe bij Kanker

  • Minder Moe bij Ziekte

  • Minder Angst na Kanker


Praktisch

De zorg wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed via de basisverzekering. Zij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Geweldig. Je hebt een verwijsbrief nodig van jouw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Het HDI biedt behandelingen in de generalistische basis-ggz (voor lichtere problematiek) en specialistische ggz (voor meer complexe problematiek). De tarieven voor een (telefonische) intake en eventuele behandeling bij het Helen Dowling Instituut zijn door de NZa bepaald en tellen mee bij het aanspreken van jouw eigen risico. Als je liever eerst vrijblijvend wilt overleggen over de mogelijke aanmelding, kun je via het secretariaat bij een van de BIG-geregistreerde psychologen van het intaketeam terecht voor een kort informatief gesprek.


Bel of mail

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze zorg? Neem vrijblijvend contact met ze op via het nummer 030 252 40 20 (Bilthoven) of 026 303 34 80 (Arnhem).


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page