top of page

Gebruik je shit als compost om iets moois tot bloei te brengen

Bijgewerkt op: 11 feb.

Misschien ziet je de kankerdiagnose wel als een kans om je leven te veranderen. Als het nú nog niet doet, wanneer dan wel? Veel mensen gebruiken hun shit als compost voor anderen. Dan is die shit tenminste niet voor niets geweest.
Na verloop van tijd vind je vaak wel weer een nieuwe manier van leven. De mens heeft hartstikke veel veerkracht. Dit proces wordt het-vinden-van-een-nieuw-normaal genoemd en het kan maanden of soms wat langer duren. Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan hoe je het kankertraject inging. Als je nooit sportte en iedere dag je maaltijd bereidde in de frituurpan dan is het logisch dat het langer duurt om te herstellen dan als je conditie top was doordat je veel sportte. Even voor alle duidelijkheid hiermee zeg ik niet dat je kanker kan voorkomen door gezond te leven. Was dat maar want dan had ik geen tweede kanker gekregen.


Kanker doorstaan kan een levens-veranderende ervaring zijn. Een eyeopener. Als Magere Hein aan je deur staat en je niet weet of je de dood binnen moet laten of dat die een deur verder zou loopt kan je het gevoel geven dat je een tweede kans hebt gekregen. Misschien heb je ook wel na de kankerdiagnose ontdekt dat je eigenlijk veel meer kan dan je altijd had dacht. Als iemand mij op mijn 39e had verteld dat ik op mijn 51evoor de tweede keer borstkanker zou krijgen met een volledige amputatie, chemo en de rest van het shitpakket had ik waarschijnlijk gezegt dat ik dat niet aan zou kunnen. Iedereen is bang om kanker te krijgen. Jij had dat toch ook? En kijk nu, je hebt het overleefd. Nee natuurlijk was dat niet makkelijk. Maar je kon het wel. We hebben onze innerlijke krachtbron ontdekt door de kanker.


Ik had nooit zo door dat ik die had toen ik gezond was. Jij?


Dat geeft perspectief. Je hebt het ergste gehad. Nou ja fijn dan, maar wat betekent dat? Dat betekent dat als je iets anders zou willen met je leven je dat ook kan. Misschien droom je wel ergens van. Om betaald te worden voor wat je het liefste doet. Van je hobby je werk maken. Om je super-interessante-baan op te zeggen om fulltime moeder te worden. Doen waar je van houdt! Het leven is te kort om tijd te verspillen aan bullsh#t. Toch?


Er is tijd genoeg om te ontdekken wat je met de rest van je leven wilt gaan doen.
Dit helpt je daarbij:

• Wat is je intentie - Het kan handig zijn om in een dagboek op te schrijven hoe je je voelt. Misschien wil je nadenken over wat je een voldaan of gelukkig gevoel geeft, wat je leven zin geeft en wat het belangrijkste voor je is.


• Zorg goed voor jezelf – Neem de tijd om te wennen aan eventuele veranderingen in je lichaam. Doe dingen in je eigen tempo en rust tussen de activiteiten door. Onthoud dat je lichaam nog steeds aan het genezen is.


• Neem tijd voor jezelf – Maak elke dag tijd vrij om iets te doen wat je ontspannend of leuk vindt.


• Droom – Als tijd of geld geen belemmering zou zijn, wat zou je dan doen? Welk klein stapje kan je vandaag zetten om die droom waar te maken?


Droom je ervan om werk te maken van je ervaring?


In april bied ik een schat aan informatie aan hoe je dit succesvol kunt opzetten.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.Gebruik ook je shit als compost om iets moois tot bloei te brengen.

47 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page